Hvordan refinansiere kredittkortgjeld

Dersom du har opparbeidet deg mye dyr kredittkortgjeld, og du sliter med å betale ned månedlige avdrag så kan livet fort føles litt håpløst. Selv om du ikke nødvendigvis føler at du har for mye kredittkortgjeld, men likevel har flere kredittkort som du betaler ned på samtidig, så bør du likevel tenke nytt.

Kredittkortgjeld er dyr gjeld md høye renter, og har du flere ulike kredittkort som du betaler ned på så er det lett å miste oversikten over alle fakturaene hver måned. Med dyr kredittkortgjeld tjener kredittkortselskapene mye på deg. Det du kanskje ikke tenker over er at alle rentene du betaler er penger kortselskapene tjener på at du ikke betaler ned kredittkortgjelden med en gang.

Dyr kredittkortgjeld bør derfor alltid refinansieres med billigere lån. Dersom du refinansierer kredittkortgjelden din blir du ikke kvitt gjelden, men gjelden blir mye billigere. Her er det mye penger å spare, men dessverre er det gjerne slik at folk ikke tenker på dette. I denne artikkelen gir vi deg derfor noen tips til hvordan du kan og bør refinansiere kredittkortgjelden din.

Bak kredittkortgjelden inn i boliglånet

Har du boliglån, og du har betalt ned en del på lånet eller bolig har steget i verdi slik at du har mulighet til å låne opp på boliglånet, bør du bake kredittkortgjelden inn i boliglånet. I dag er rentene på boliglån svært lave, mens rentene på kredittkortgjeld er svært høye. Det sier seg selv at det er mange penger å spare på å bake inn den dyre kredittkortgjelden i det billige boliglånet dersom du har mulighet.

For å refinansiere kredittkortgjelden ved å bake gjelden inn i boliglånet må du ta kontant med banken din for å undersøke om du har mulighet til å søke om opplåning på boliglånet Normalt er ikke dette et problem dersom det samlede boliglånet ikke blir større enn beløpet banken har pant for i boligen din – typisk om du har betalt ned en del på lånet ditt eller boligen har steget i verdi de siste årene.

Bak kredittkortgjelden inn i et nytt usikret lån

Har du ikke muligheten til å bake kredittkortgjelden inn i boliglånet ditt, kan det likevel lønne seg å bake gjelden inn i et nytt usikret lån. Som nevnt innledningsvis så er den effektive renten på kredittkort gjerne på inntil 30 %, mens renten du kan få på forbrukslån gjerne er noe lavere. Du kan altså spare penger hvert år ved å bake all kredittkortgjelden din inn i et nytt usikret lån med bedre rentebetingelser. Samtidig er det også enklere å holde oversikt over din samlede gjeld når du kun betaler ned på ett lån og kun får en faktura hver måned.

Du bør undersøke hos flere ulike lånetilbydere får du velger å refinansiere kredittkortgjelden med et nytt usikret lån. Vilkårene kan variere hos de ulike lånetilbyderne, og noen vil kunne gi deg lavere og mer gunstige renter enn andre. Hvor gunstig rente du får på refinansieringslånet beror selvfølgelig også på hvor god inntekt du har, hvor mye gjeld du har fra før og hvor god og sikker betaler du er. Jo tryggere banken føles seg på betalingsevnen og betalingsviljen din, desto bedre vilkår og lavere rente vil du få på ditt nye refinansieringslån.

Det er også viktig at du opplyser i lånesøknaden at du skal bruke pengene til å betale ned på kredittkortgjeld. Da øker du jo i realiteten ikke din samlede gjeldsbyrde, og bankene vil enklere kunne innvilge lån. I tillegg vil gjerne bankene kunne hjelpe deg med å betale ned kredittkortene direkte fra din lånekonto.

Hvordan går du frem?

For det første må du skaffe deg en full oversikt over hva du skylder i kredittkortgjeld. Når du har gjort dette undersøker du vilkårene hos flere ulike lånetilbydere. Det finnes flere tjenester på nett der du kan legge inn en lånesøknad hos flere banker samtidig. Dette gjør låneprosessen mer lettvint, og det er enklere å sammenligne vilkårene hos de ulike bankene. Du får også en god oversikt over ulike lån og vilkår hos nettsider som Finansportalen.

Når du har fått samlet kredittkortgjelden i et nytt usikret lån, bør du klippe i stykker kredittkortene dine og si opp kredittkortavtalene. Det siste du ønsker er å ta opp ny kredittkortgjeld nå som du endelig har refinansiert den samle gjelden.